2016/10/09

Halloween 2016: Too many ideas, not enough Halloween

No niin, nyt ollaan kunnolla lokakuun puolella ja se tarkoittaa sitä että halloween lähestyy. Mun mielestä halloween on aina ollu hauska juhla, koska olen pienestä asti tykännyt creepyistä jutuista, lastenohjelmista ja leffoista. Ollaan tällä viikolla laitettu jo osa halloween koristeista esille ja muutaman pikku jutun tilasin vielä,  kirjoittelen niistä sitten samalla kertaa. Halloween lookkejakin olisi tarkoitus kuvata tänä vuonna useampi kuin yksi, sillä en vain osannut päättää mistä niistä pidin eniten ja koska about kaikki tarvittava löytyi jo valmiina kaapista niin miks ei. Ehkä joku saa niistä ideoita ja inspistä omaan halloween asuun. Postauksiakin on valmiiksi luonnosteltuina useampi. Tulossa on niin videoita kuin myös perinteisiä teksti-kuva-postauksia.
 Vielä kun uusi kone saapuisi niin pääsisi kunnolla taas täyttämään tätä blogia. Tietokoneet ovat aiheuttaneet niin paljon päänvaivaa näiden viime kuukausien aikana että ei ole edes tullut mieleen alkaa rustaamaan tänne mitään. Luottotietokoneen, joka toimi hyvin sen kuusi vuotta, laturi meni rikki. Enkä tiedä onko vika laturissa vai laturin pistokkeessa ja koneella on kuitenkin sen verran jo ikää, että ei sitä enää huoltoonkaan viitsi raahata. Ja tämä kone jolla nyt kirjoittelen on hitain mitä oon koskaan käyttänyt. Vaikka tää onkin ihan uusi. Anyway ajattelin siis kirjoittaa tänäkin vuonna vähän halloween aiheisia postauksia ja aloittaa näin halloween muistoja ja ajatuksia jakamalla.
Kuten aikaisemmin mainistsin niin pidin lapsenakin paljon kaikista leffoista ja lastenohjelmista joissa oli vähän jotain kauhu elementtejä havaittavissa. Kuten esimerkiksi Manala, Haadeksen valtakunta Disneyn Hercules elokuvassa. Myös Aku Ankka-lehden halloween teemanumerot oli ihan parhaita, ja on ne vieläkin. Näiden lisäksi on myös mainittava muun muassa Sätkyjä ja tärinöitä- niminen lastenohjelma (jaksoja löytyy esim. youtubesta). 
      Ensimmäisen kerran juhlittiin halloweenia kavereiden kanssa seitsämännellä luokalla. Ei tosin tehty mitään erikoista, katsottiin muutama kauhu leffa ja hengattiin kaverin kellarissa. Eikö kuulostakkin mahtavalta. Hhaha! Seuraavana vuonna tehtiin ensimmäiset halloween asutkin joita kauhulla nyt muistelen. Budjetti ja taidot olivat kyllä samaa luokkaa... Kuvia ei tästä asusta löydy, aimen to that! Seuraavana vuonna tehtiin mun kaverin kanssa guro lolita inspiroituneet asut jotka olivat (ainakin) muistaakseni paljon paremmat kuin edeltäjänsä. Mutta toivon kuitenkin että tällä kysyseisellä kaverilla ei enää ole kuvaa musta tässä asussa silleen että se näkyy kun soitan hänelle!
Muutamana seuraavana vuonna ei halloweenia erikseen juhlittu, mutta useammat teema bileet vuoteen mahtui. Mutta tänä vuonna, kuten viimekin vuonna, on ihan halloween juhlat luvassa ja yritän olla tänä vuonna kameran kanssa ahkerampi sillä viime vuonna en ottanut yhtään kuvaa.

Video täältä
Viime vuosina American Horror Storyn (jota suosittelen, varsinkin kolmas kausi joka edelleen on mun suosikki) halloween jaksot ovat olleet ne jotka viimeistään ovat saaneet mut halloween fiiliksiin. Muistan vielä niin hyvin kun neljäs kausi alkoi pyöriä ja yksi kauden hamoista on Twisty the Clown. Ja voitte vaan kuvitella miten paljon mua aina pelotti näin klowni kammosena kävellä bussipysäkiltä kotiin pimeässä ollen ihan varma että kohta se ilmestyy jonnekin tien reunaan seisomaan. Valitettavasti en vielä ole päässyt katsomaan uusinta AHS:n kautta mutta pitää sitten kattoo putkeen kun uusi kone saapuu.
Video täältä
Mun mielestä parasta halloweenissä on ehdottamosti se että saa pukeutua hauskoihin tai pelottaviin asuihin. Nykyään kaupungilla näkee paljon enemmän pukeutuneita ihmisiä, kuin esim muutama vuosi sitten. Viimekin vuonna Aprillissa oli ihan mahdottomat jonot halloweenina! Olisi kyllä niin hienoa jos Suomessakin juhlittaisiin ja pukeuduttaisiin halloweenina samassa mittakaavassa kuin esim. jenkeissä tai Japanissa. Miettikää miten hauskaa ois nähdä kadulla toinen toisiaan hienommissa ja luovuutta vaatineissa asuissa kulkevia ihmisiä!
Mutta halloweenia ja tulevia postauksia odotellessa kannattaa käydä kurkkaamassa viime vuoden aiheeseen liittyvät postaukset joihin linkit löytyvät alta:

In English
Hi! We are clearly on this side of October and Halloween is coming and I'm so exited. Especially when I have got my first Halloween post and Halloween look ideas already in April. So as you may guess, there is a lot of ideas I want to execute. Too bad that I have to an adult and go to work every morning (but I love my job!), so I can't live Halloween throught this blog on internet as much I would love.
   I have always have this thing for spooky stuff. I remember getting this Lego set with witch and black cat with spiders and bottles of poison, and i couldn't get enough. I also loved all the kids shows and movies with creepy and spooky characters.
   On seventh grade we celebrated Halloween for the first time with my friends. Just like Halloween in general,  trick or treating haven't never been a thing in Finland, so we watched some horror movies and hang out in my friends basement. Hahah!
  Next year we made costumes for Halloween. Now when I think about them (most of them were made by me) they were really poorly made. Budget and skills were on the same level for sure! I had this japanese lolita fashion inspired witch outfit. And next year I tried some guro lolita inspired thing and I actually liked that outfit a lot (but my hair...just horrendous).  Anyhow, I think costumes are best thing about Halloween and I really wish finnish would celebrate Halloween in same measures as it's celebrated in US or in Japan.  Next few years we had all sort of theme parties all year around, so I don't really remember us doing anything special for Halloween. But my friend held this horror theme party middle of summer.
   During those years first season of American horror story (which you should check out if you haven't yet) aired and from the first episode; I was sold! By the time fourth season premiered, I had moved to my own apartment, and of course that. season featured twisty the clown! And i'm afraid to the dead of clowns! So you may probably imagine how terrified it was to walk from bus stop to my apartment in the dark. Anyway I'm waiting for my new laptop to arrive so I can check the new season. Atm I'm writing this with the slowest computer ever.
    That's all for now. I will finish and post Halloween related content here in next few weeks. Before that you can check my last years Halloween posts.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti