2015/10/22

Halloween 2015: Five Scary Stories ....

...from Japan. Ha haa ensimmäinen halloween aiheinen entry on täällä! Japanista löytyy niin paljon kivoja kauhutarinoita, ja koska tykkään pelottavista tarinoista ja tää blogi pyörii paljon Japanin ympärillä, ajattelin listata muutaman oman suosikkini. Kaikkihan nyt tietävät Aka Manton joka ilmestyy uhrinsa luo julkisessa vessasa ja Teke-teke tytön ja siksi en niitä tähän listaan sisällyttänyt. Nämäkään tarianat eivät ole ns. paremmuus järjestyksessä vaan kirjoittelin sitä mukaan kun mieleeni tulivat ja koitin keksiä pari sellaistakin tarinaa jotka eivät olisi kaikille tuttuja... Kisaragi aseman tarinan jouduin kääntämään itse englannista suomeksi ja toivon etten kovin pahasti sekoittanut asioita. Hahah! Toivottavasti tykkäätte!

Kuchisake-onna 口裂け女
Eli Slith-Mouthed Woman on varmasti jo tuttu monelle lukijalle, mutta antaa mennä. Kysessä on siis japanilainen urbaanilegenda naisesta, jonka suun tämän aviomies silpoi, koska nainen oli ollut uskoton ja nainen palasi takaisin ilkeänä henkenä.

Kerrotaan että jos kävelee yksin pimeässä nainen hyppää kulkian eteen kasvoillaa hengitysmaski ja kysyy: "Olenko mielestäsi kaunis". Jos hänelle vastaa kieltävästi, hän leikkaa kulkian pään irti isoilla saksilla joita kantaa mukanaan. Jos vastaat myöntävästi hän riisuu hengitysmaskin ja kysyy "Olenko edelleen kaunis". Jos tähän vastaa "Ei, et ole" kokee kivuliaan kuolemaan naisen leikatessa sinut kahtia, mutta jos vastaat "Kyllä" hän leikkaa suusi samanlaiseen virneeseen kuin naisella itsellään.

Kuchisake-onnasta on tehty useita elokuvia ja mainitaanpa hänet myös Salapoliisi Conan nimisessä mangassa. Elokuva josta yllä oleva gifi on peräisi on nimeltää Carved: The Slith-Mouthed Woman (2007). 
One man hide and seek
Tai Hitori Kakurenbo eli yhden ihmisen piilonen on ilmeisesti semi tunnettu peli Japanissa ja Koreassa (ainakin joidenkin lähteiden mukaan...). Maan päällä vaeltavat henget etsivät ihmisiä joiden ruumin haluavat riivata, tässä pelissä oman ruumiin sijaan tosin tajotaan pehmolelua.  Ideana on siis pelata piilosta hengen/energian/demonin riivaaman pehmolelun kanssa. Tähän peliin ihan kuten myös  esim. spiritismiin on tarkat säännöt joita on noudatettava.

Tarvikkeet:
- pehmolelu jolla on kaikki raajat paikoillaan
- riisiä (keittämätöntä ja niin paljon, että se riittää täyttämään nuken)
- neula ja karmiininpuanaista lankaa
- kynsileikkuri tai -sakset
- terävä esine aseeksi kuten esimerkiksi puukko, sakset tai terävä lasin palanen
- yksi kuppi tai lasi suolavettä
- kylpyhuone jossa on amme (tai muu allas tai iso astia jonka voi täyttää vedellä) ja jonkinlainen taso
- piilopaikka huoneessa jossa on televisio (mieluiten huoneesta, joka on puhdistettu esim. suitsukkeilla)

Valmistelu:
Ota pehmolelusta täytteet pois ja täytä se riisillä. Sen jälkeen leikkaa pari palaa kynsistäsi ja laita ne nuken sisään ennen kuin ompelet nuken kiinni punaisella langalla / narulla. Kiedo yli jäänyt naru nuket ympärille. Mene sitten kylpyhuoneeseen ja täytä amme vedellä. Palaa piilopaikkaasi ja laita lasi jossa on suola vettä lattialle.

Pelin pelaaminen:
-Anna nukelle nimi. Nimi voi olla mikä tahansa kunhan se ei ole sama kuin omasi.
-Kun kello on kolme aamuyöllä sano "omanimesi on ensimmäinen etsijä" kolmesti nukelle.
-Mene kylpyhuoneeseen ja laita nukke vedellä täytettyyn ammeeseen.
-Sammuta kaikki valot (koko talosta/asunnosta), mutta jätä televisio päälle.
-Sulje silmäsi ja laske kymmeneen. Tämän jälkeen ota terävä esine (kuten veitsi) mukaasi ja palaa kylpyhuoneeseen. Sano "Minä löysin sinyt,  nuken nimi" kolmesti nukelle joka on ammeessa.
- Sano "nuken nimi, sinä olet seuraava etsijä" nukelle ja nosta nukke pois ammeesta ja laita se tasolle kylpyhuoneessa. Heti kun olet  laskenut nuken tasolle juokse piilopaikkaasi.

Pelin lopettaminen:
- Kaada puolet suolavedestä suuhusi, älä juo sitä vaan pidä se suussasi.
-Lähde piilopaikastasi ja ala etsiä nukkea ja ota lasi jossa loput suolavedet ovat mukaasi.  Nukke ei välttämättä ole kylpyhuoneessa, mutta mitä tahansa tapahtuukin; älä sylkäise suolavettä.
-Kun löydät nuken, kaadaa loput suolavedet lasista nuken päälle. Tämän jälkeen sylje suussasi oleva suolavesi nuken päälle.
-Sano "Minä voitin" kolmesti

Tämän pitäisi lopettaa peli.

Tämän jälkeen kuivaa nukke, polta ja hävitä se.

Muuta tärkeää:
- Älä koskaan lopeta peliä kesken. Peli on pelattava loppuun!
- Älä lähde kotoasi ennen kuin peli on ohi
- Sinun täytyy sammuttaa kaikki valot.
- Ollessasi piilopaikassasi sinun on oltava hiljaa.
- Puolet suolavedestä tarvistee kaataa suuhun vasta kun haluat lopettaa pelin. Ei esimerkiksi pelin alussa
- Jos et asu yksin, ota huomioon että saatat saattaa muut kanssa asujasi vaaraan.
- Pidä peli alle kaksituntisena tai hengen läsnäolo tulee liian vahvaksi poistettavaksi.
-Turvallisuus syistä kannattaa pitää kaikki ovet, ulko-ovi  (jos mahdollista) mukaan lukien, auki (eli ei lukossa siis). On myös hyvä jos ystäväsi asuvat lähellä ja voivat tarvittaessa tulla auttamaan sinua. Kannattaakin siis pitää kännykkä lähellä.

Muuta:
- Riisi jolla nukke täytetään kuvastaa sisäelimiä ja sen on todettu houkuttavan henkiä.
- Punainen naru edustaa verisuonia, jotka sitovat hengen nuken sisään.
-Jos katkaiset langan, vapautat hengen jonka olet vanginnut nuken sisään.
-Jos lähdet piilopaikastasi siten ettet ole kaatanut puolia suolavesiä suuhusi saatat nähdä "jonkin" vaeltelevan ja satuttavan sinua jollain tapaa.
- Henkien läsnäolo voi vaikuttaa televisioon ja sitä tarkkailemalla voit tietää onko henkiä läsnä.

Yllä olevan pätkän suomensin suoraan netistä löytyneiden ohjeiden mukaan, eli itselläni ei siis henkilökohtaista kokemusta pelistä ole (ja tuskin tulee koskaan olemaankaan). Lisää ohjeita kannataa googlettaa jos kiinnostus heräsi. En tosin tiedä mikä virka jollakin säännöillä on. Muutenkaan en olisi yllättynyt jos joku trollaus mielessä olisi keksinyt tämän ja mielenkiinnolla katsonut kuinka moni tämän oikeasti toteuttaa, mut ihan mielenkiintoinen juttu kuitenkin.  Ja jos joku nyt tästä innostui ja haluaa kokeilla, en ota vastuuta siitä mitä voi pelin aikana tapahtua. Kokemuksia siitä mitä ihmisille on käynyt (jos mitään) pelatessa löytyy helposti googlettamalla vaikka "one man hide and seek experience".
Nro 3.
En oikeastaan tiedä miksi tätä tarinaa pitäisi virallisesti kutsua mutta anyway. Numero kolmosena löytyy tarina tytöstä, joka asuu kotisi kaikissa pienissä raoissa. Eli siis niissä seinissä ja katossa olevissa koloissa. Esim. äitini luona mun huoneessa on verhotangon takana puukaton ja seinän välissä pieni rako johon en halua katsoa, sillä jos tämän tytön näkee siellä raossa, tyttö pyytä leikkimään. Seuraavan kerran kun tytön katseen kohtaa raahaa tämä uhrinsa mukanaan Helvettiin.
Kisaragi station
Tämän seuraavan tarinan löysin jokin aika sitten ja ajattelin suomentaa sen tähän sillä en löytänyt suomennettua versiota mistää. Ja onhan tämä muutenkin aika karmiva tarina jota en halunnut jättää pois.

Tämä tarina koostuu 2ch:nin foorumilla  (?) 2004 käydystä keskustelusta (ketjusta "Postaa oudoista sattumista ympärilläsi"). Ja jos oikein ymmärsin nimimerkillä "#???" ja "Hasumi" viestit ovat Hasumin kirjoittamia ja "#2ch" nimellä kirjoitetut viestit ovat muiden viestiketjuun kirjoittaneiden.

#???
Tämä voi olla vain mielikuvitukseni tuotetta...Voinko postata tästä kuitenkin?

#2ch
Anna mennä.

#2ch
Mistä on kyse?

#???
Olen ollut tämän junan kyydissä jo jonkin aikaa, mutta kaikki ei vaikuta olevan ok.

#2ch
Hmm...

#???
Menen aina töihin tällä junalla. Mutta se ei ole pysähtynyt kertaakaan viimeisten kahdenkymmenen minuutin aikana. Yleensä matka kestää noin viisi minuuttia, tai seitsämän tai kahdeksan pisimmillään. Täällä on viisi muuta matkustajaa lisäkseni, mutta he ovat kaikki unessa.

#2ch
Menitkö vahingossa pikavuoron junaan?

#???
No, voi olla mahdollista että olen vain missannut pysäkkini. Odotan vielä vähän aikaa. Saatan postata tännne, jos vielä jotain muuta outoa ilmaantuu.

#2ch
Mene junan perävaunuun ja katso löydätkö kondyktööriä.

#2ch
Olisi kamalaa jos kuljettaja olisi saanut esimerkiksi epilepsia kohtauksen tai jotain. Yritä löytää kondyktööri.

#???
Ikkunassa oli kaihitimet, jotka peittivät sen, joten en nähnyt konduktööriä tai kuskiakaan.  Reitti kulkee yksityistä Shizuokan rautatietä.

#2ch
Koputa ikkunaan.

Hasumi
Yritin, mutta kukaan ei vastannut.

#2ch
Näetkö ulos ikkunasta. Näetkö esim. asemien nimiä joiden ohi ajatte?

Hasumi
Tulimme juuri ulos tunnelista ja hidastamme pikkuisen vauhtia. Täällä ei normaalisti ole tunneleita.... Juna on Shin-Hamamatsusta.

Hasumi
Näyttää vihdoin siltä, että pysähdymme.

#2ch
Etkö jää pois kyydistä... jäätkö?

Hasumi
Pysähdyimme Kisaragin asemalle. En tiedä pitäisikö minun jäädä pois kyydistä. En ole koskaan ennen kuullut tästä paikasta.

#2ch
Kannattaa ehdottomasti tsekata asema.

#2ch
Eikun pysy kyydissä päätepysäkille asti.

#2ch
Milloin nousit junaan?

Hasumi
Jäin kyydistä. Asema on miehittämätön. Uskoakseni nousin junaan kello 11:40.

#2ch
En löydä mitään tietoa Kisaragin asemasta...
Ja Hasumi, olit junassa yli tunnin?
Todella outoa.

#2ch
Jep, en saa mitään hakutuloksia Kirasagin asemalla.

Hasumi
Etsin aikataulua, jotta pääsisin takaisin, mutta en löydä sitä. Juna on edelleen pysähtyneenä asemalla, joten luultavasti olisi varmaan turvallisinta nousta takaisin sen kyytiin... No, se lähti sillä välin kun kirjoitin tätä.

#2ch
Onko siellä muita ihmisiä lähellä, tai rakennuksia?
Ulkona on kylmä, joten ole varovainen.

Hasumi
Etsin taksin asemalta. Kiitos paljon!

#2ch
Kuulostaa hyvältä.
Pidä huoli itsestäsi.

Hasumi
Täällä ei näy yhtään taksia missää... Hmm.

#2ch
Soita 110 (poliisi)

#2ch
Soita taksiyhtiölle?

#2ch
Jos siinä lähellä on puhelinkoppi, niin etsi taksiyhtiön numero puhelinluettelosta ja soita.

Hasumi
Soitin kotiin ja pyysin heitä hakemaan minut, mutta kumpikaan vanhemmistani ei tunnu tietävän missä Kirasagin asema on. He etsivät sitä kartasta, jotta voivat tulla hekamaan minut, mutta minua alkaa jo vähän pelottaa.

#2ch
Entä muut?
Olitko ainoa joka jäi junasta?

#2ch
Minäkin katsoin netistä ja Kirasagin aseman nimeä ei löydy.
Olenko väärässä olettaessa sen olevan Shin-Hamamatsun aluella?
Tsekkaan myös Yahoon.

Hasumi
Etsin julkista puhelinta, mutta täällä ei ole mitään. Ja kukaan muu ei jäänyt samalla asemalla, olen siis yksin nyt. Olen varma että aseman nimi on Kirasagi.

#2ch
Joskus aseman ulkopuolella on puhelin.

Hasumi
Pidän sen mielessäni. Ilmeisesti se on kirjoittettu kanjilla joka tarkoitta "Paholaista" mutta luetaan "Kirasagi"...

#2ch
Paholaisen asema...?
Hui...

#2ch
Oletko pelinörtti? Koska samanniminen peli löytyy googlettamalla.

#2ch
Kerro meille Kirasagia edeltäneiden ja jälkeisten asemien nimet.

Hasumi
Mitä tarkoitat, peli? Ei täällä lue mikä on edellinen ja seuraava asema.

#2ch
Kävele takaisin kiskoja pitkin.

#2ch
Jos lähdet nyt juoksemaan saatat vielä saada junan kiinni.

#2ch
Onhan aseman lähellä oltava taloja, vai mitä?

Hasumi
Kyllä, tuolla on. En huomannut niitä panikoidessani. Odotan vanhempieni soittoa samalla kun käävelen raiteita pitkin. Yritin katsoa kaupungin infoa i-modessa, mutta se vain ilmoitti "point error" tai jotain. Haluan kotiin.

Hasumi
Täällä vaan ei ole mitään. Näen vain peltoja ja vuoria. Mutta ajattelen pääseväni takaisin, jos vain jatkan raiteita pitkin. Kiitos todella paljon! Ajatelkaa tätä vaan vitsinä jos niin teette, mutta voinko tulla kertomaan jos kohtaan lisää ongelmia?

#2ch
Tottakai!
Ole varovainen siellä.

#2ch
Toki.
Pidä vain huoli ettei puhelimestasi lopu akku.

#2ch
Hmm, miten sinulla on signaali keskellä ei mitään?
Mielestäni sinun ei tulisi vaeltaa kovin kauas asemasta.

#2ch
Yksin kylmässä yössä, asemalla jossa kukaan ei ole paikalla..
Pian valot voivat mennä pois päältä ja sitten on pilkko pimeää.

#2ch
Ehkä olisi turvallisinta odottaa aamunkoittoa asemalla, luulisin...

Hasumi
Sain puhelinsoiton isältäni ja hänellä oli paljon kysyttävää, mutta hän ei vain yksin kertaisesti pystynyt löytämään sijaintiani. Minun käskettiin soittaa poliisille, jonka olen hieman vastahakoinen tekemään, mutta minun on pyydettävä heidän apuaan nyt...

#2ch
Ihan tosissaan olen sitä mieltä, että sinun kannattaisi odottaa, että ulkona on valoisampaa enne kuin teet mitään.

#2ch
Odottaa yksin pimeässä keskellä yötä?
Ja vielä jossain pahaenteisessä paikassa, hui...

#2ch
^Mennä tunnelin läpi kekskellä yötä?
Ja vielä joillakin pahaenteisillä juna raiteilla, hui...

Hasumi
Soitin poliisille ja yritin parhaani mukaan selittää tilanteen, mutta he luulivat sitä vain vitsiksi ja suuttuivat minulle. Joten pelästyin ja pyysin anteeksi...

#2ch
Pyysit anteeksi?
Pitäisi varmaan luovuttaa tältä päivältä.
Odota ensimmäistä junaa.

#2ch
Millaista aseman lähellä on? Mitä siellä on?

Hasumi
Kuulen kaukaa takaani rumpujen pauketta ja jonkinlaisten kellojen soittoa. Rehellisesti, minulla ei ole mitään hajua mitä minun pitäisi tehdä.

#2ch
Palaa asemalle ainakin toistaiseksi, Hasumi.
On paras palata sinne mistä lähdit jos olet eksyksissä.

#2ch
Onko siellä festifaalit tai jotain?

Hasumi
Voitte ajatella että vain vitsailen, mutta olen liian peloissani katsoakseni taakseni. Haluaisin mennä takaisin asemalle mutta en uskalla kääntyä.

#2ch
Juokse. Äläkä katso taaksesi.

#2ch
Et voi mennä enää takaisin asemalle.
Juokse tunnelin läpi.
Huomaat varmasti ettet ole kovin kaukana.

Hasumi
Joku huusi takanani että "Hei! Älä kävele raiteilla! Se on vaarallista", katsoin ympärilleni ja odotin näkeväni virkailijan, mutta sen sijaan näinkin yksi jalkaisen vanhan miehen, joka haihtui pois. Olen liian peloissani liikkuakseni.

#2ch
Sanoin sinulle että älä katso taaksesi. JUOKSE!

#2ch
Rauhoitu ja kuuntele minua, okei?
Kuuntele mistä rummutus tulee.
Siellä on varmasti joku, joka soittaa sitä.

Hasumi
En voi kävellä enää pidemmälle. Rummuttus kuuluu nyt lähempää.

#2ch
Odota aamuun.
Päivänvalossa ei ole niin pelottavaa.

Hasumi
Olen edelleen elossa. Kaaduin ja sain haavan joka vuotaa. Samalla rikoin korkoni, joten istun nyt maassa. En halua kuolla nyt...

#2ch
Tunnelin ulkopuolella pitäisi olla turvallisempaa.
Soita heti apua kun pääset ulos.

Hasumi
Soitin kotiin. Isäni soittaa poliisille. Rummutus lähenee.

#2ch
Jumalan nimeen toivon että ääni ei tule lähetyvästä junasta.
Mutta voi olla jo liian myöhä...

Hasumi
Vihdoinkin onnistuin pääsemään tunnelin aukolle. Sen nimi on Isanuki. Rumpujen ääni lähenee, joten aijon lähteä tunnelista. Jos olen turvassa, kun pääsen pois tunnelista, kirjoitan uudelleen.

#2ch
Onnea matkaan.

Hasumi
Lähdin tunnelista. Tuolla on joku edessä päin. Vaikuttaa siltä, että neuvonne olivat oikeassa. Kiitos paljon! Kasvoni ovat ihan sotkuiset itkemisestä, hän saattaa luulla minua joksikin hirviöksi.

#2ch
Seis! Se ei tiedä mitään hyvää.

#2ch
Joku on siellä? Tähän aikaan yöstä?
Sepä epäilyttävää...

Hasumi
Hän vaikuttaa mukkavalta ja oli huolissaan minusta. Hän pyysi junan viemään minut lähimmälle asemalle täältä. Ilmeisesti täällä on jonkinlainen liike hotelli. Olen aidosti kiitollinen teille kaikille.

#2ch
Hasumi, vastaa minulle yhteen kysymykseen.
Voitko kysyä mieheltä mikä se paikka on?

#2ch
Se mies ei lupaa mitään hyvää.
Miksi hän on junaraiteilla tähän aikaan?
Hasumi, JUOKSE!

Hasumi
Kysyin häneltä missä olemme ja hän vastasi että "Hinassa", mikä vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä.

#2ch
Missä on Hina?

Hasumi
Olemme kulkeneen kohti vuoria nyt jonkin aikaa. Tämä ei todellakaan vaikuta paikalta johon junat menisivät.  Ja hän lopetti kokonaan minulle puhumisen.

#2ch
Ehkä siksi että olet koko ajan puhelimellasi?

#2ch
Soititko vanhemmillesi kun pääsit pois tunnelista ja sait apua (?) tältä mieheltä?

#2ch
Hasumi, soita 110.
Tämä voi olla viimeinen tilaisuutesi

Hasumi
Akkuni on melkein loppunut. Asiat vaikuttavat oudostuvan, siksi suunnittelin lähteväni juoksien karkuun. Hän on puhunut itsekseen omituisista asioista jo jonkin aikaa. Odotan  oikeaa hetkeä, siksi tämä on viimeinen viestini.

Tämä oli Hasumin viimeinen viesti viestiketjuun. Kukaan ei tiedä missä Kisaragin asema on vai onko sitä edes, mutta monet japanilaiset pelkäävät löytävänsä itsensä Kisaragin asemalta.

Täältä (click) löydät japanin kielisen version keskustelusta.

Story Nro . 5
Tämä seuraava tarina on kerrottu suomeksi niin hyvin jo toisessa blogissa, että en aio alkaa uudelleen kirjoittamaan sitä tähän. Mutta tässä linkki Kauhublogiin josta tämän löysin (click). Jos en muutenkin ollut shitti pökäleet housuissa tästä tarinasta (jota en ihan heikkohermoisimmille suorittelisi), niin tottakai luin tämän juuri ennen kuin lähdin Japaniin ja palatassamme Fuji vuorelta, kaikki bussit olivat jo menneet ja meidän piti odottaa junaa, joka veisi meidät Shinjukuun. Olimme kaikki tosi väsyneitä kun pääsimme vihdoin junan kyytiin. Samoin ulkona oli pilkkopimeää ja meidän kanssa samassa vaunussa oli vain yksi länsimaalainen mies, joka oli myös ollut Fujilla. Meidän vaunusta näki seuraavaan vaunuun, josta näkyi vain miehen jalat ja iso musta kassi..... Joten luettuanne tämän tarinan ymmärrätte varmaan mun ajatuksen juoksun ilman, että sitä sen kummemmin tähän kirjoitan. Jälkeen päin tää naurattaa vaikka silloin olin ihan varma et haluun hotellille asap tai me kuollaan.

Hi everyone! I have listed here few of my favorite scary stories from Japan. I wrote this post in finnish because these stories can be easily found from internet in english already.  So that's why I collected links to these stories for you who doesn't speak finnish. I also would like to know your favorite japanese horror story. And if it's non of these, please, leave link in comments. Thanks! I hope you have fun with these stories!!

Kuchisake-onna
One man hide and seek
Kisaragi Station
8 Japanese Urban Legends

2 kommenttia:

 1. Huuh. Japanilaiset kauhutarinat ovat sitä jotain! Hirveästi aina houkuttaisi pelata noita pelejä mitä netin kautta kohtaan mutta oma suojeluvietti on niin suuri etten vain pysty, Foorumi tarinaa lukiessani haukoin henkeä jännityksen takia, jatkuvasti huusin päässäni että typerä nainen! Älä mene sinne!
  Viimeisen tarinan olen ennenkin lukenut ja aina saa yhtä kuvottavan olon! Etenkin kohta missä vaginaan ja anaaliin tungetaan tapit. Hyi saasta..
  Kuchisake-onnan olen ennenkin lukenut ja vieläkin se saa aikaan kylmät väreet. Gifi vielä siinä lisänä niin tupla potti.

  http://nightwishdiamonds.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ite varmaan katuisin koko loppuelämäni (tai ainakin joka yö loppuelämäni ajan) jos kokeilisin vaikka tuota peliä tai edes spiritismiä! XD Ja ton Kisaragi tarinan ensi kertaa lukiessani, en ollut hetkeen löytänyt mitään hyviä tarinoita, ja olin ihan et jes kun törmäsin kyseiseen tarinaan!
   Ja joo hyi! Toi vika tarina on kyl yksi kauheimmista mitä oon koskaan lukenut...
   Kiva jos pidit tästä postauksesta! ^^

   Poista