2015/10/23

Soija-kana-herkkusieni pizza // Soy-Chicken-Mushroom pizza

Tehtiin tässä pari päivää sitten niin jumalaista pizzaa, vaikka itse sanonkin, ja vaikka en koskaan aiemmin ole tänne mun hienoja reseptejä jakanutkaan niin nyt on pakko. Idea tähän lähti siitä, että mun teki mieli pizzaa ja kiinalaista, enkä osannut päättää kumpaa mun teki enemmän mieli.
Kana täytteen tilalle voi tietysti vaihtaa minkä tahansa lihan tai vaikka tofun. Ja kasviksiakin voi oman maun mukaan vaihdella.

Ainekset:

Pizzapohja:
25 g hiivaa (itse käytin kuivahiivaa)
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täytteet:
Tomaattimurskaa
200-300 g broilerinsuikaleita
n. 2dl vehnäjauhoja
öljyä tai juoksevaa margariinia paistamiseen
2 dl vettä
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1 rkl makeaa soija-kastiketta
1/2 rkl suolaa
juustoraasetta
(+1 tomaattti)
(+cahsewpähkinöitä)
Ohjeet:
Sekoita hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää suola sekä öljy. Sekoita joukkoon vehnäjauhot (tarvittaessa käytä enemmän kuin 5 dl) niin ettei taikina jää kiinni sormiin. Aseta taikina pellille liinan alle kohoamaan. Laita uuni päälle (200 °C).
Pyörittele kanan suikaleet vehnäjauhoissa. Laita pannulle öljyä/juoksevaa margariinia ja makeaa soija-kastiketta. Lisää suola. Kun seos on lämminnyt nosta kanan palat jauhoista ja laita ne paistumaan. Odota että liha on lähes kypsää ja lisää pilkotut sienet ja sipuli. Anna paistua jonkin aikaa ja kaada vesi pannulle. Anna keittyä (noin 10 min). Sillä välin voit levittää pizzapohjan taikinan pellille ja sen päälle tomaattimurskan. Täytettä tulee aika paljon joten itse tein niin että pistin puolet pakastimeen ja puolet pizzaan (mutta jos on iso joukko syömässä niin kannattaa laittaa kaikki). Eli siis levitä kana-herkkusieni-sipuli sekoitus pizzaan ja lisää juusto raaste (ja tomaatti). Ripottele pähkinät päälle.
Sen jälkeen pizza onkin valmis uuniin jossa sitä kannattaa paistaa noin 15 min tai niin kauan että juusto on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä. Toivottavasti maistuu!

Another day we made so delicious pizza that I just have to post recipe here too! We came up with this recipe when I could not decide did I crave more for chinese take-out or pizza... And ofcourse you can change chicken to any meat you like or to tofu.

Ingredients:

Pizza crusting:
25 g yeast
2 decilitre water
1 teaspoon of salt
3 tablespoon of cooking oil
5 decilitre of flour

Filling:
tomato smithereens ( ??? crushed tomatoes )
200-300 g chicken
1 box of fresh mushrooms
1 onion
1 tablespoon of sweet soy sauce
1/2 tablespoon of salt
cheese
(+1 tomato if you like)
(+ cashew nuts)

Directions:
Mix yeast with handwarm water. Add salt, cooking oil and flour (use more that 5 decilitre so that dough doesn't stick to your hands). Lay dough to baking tray.
Roll chicken in flour. Pour some cooking oil to frying pan and mix with sweet soy-sauce and salt. Add chicken when oil is hot and cook until almost cooked. And chopped mushrooms, onions and water. Let cook for about 10-15 minutes. Meanwhile spread pizza dough to baking tray and add tomato smithereens. With this recipe you get quite a lot of filling so I put half of it to deep freezer, but if you are going to feed larger group, use all the filling. Next add chicken etc and cheese to pizza. Add cashew nuts and put pizza to oven (200 °C )for 10-15 minutes. And it's ready!!

2 kommenttia:

  1. Nin hyvää, että kuvienkin katsominen itkettää ;;
    Oot mulle kyllä master chief!

    VastaaPoista